Hi. 

I created a movie brush follwing the method: action--- process with paint action sequence--- image to movie.

(It is a collection of 1000 .jpg converted to a .mov file.)

when I try to use it to create a

mosaic a message appears saying that the file is "too big to preload to it was switched

to disk draw internally"

I click OK . when I run the preset : paint synth classic----mosaic movie brush---smooth

cellular    the cells don´t draw the images from the big movie brush. just draw in plain color.

What Im doing wrong?

Views: 128

Attachments:

Reply to This

Replies to This Discussion

what your picture's dimension ?

my mosaic is going to be 2048 x 2048 pixels.  

the .mov file is 150x 150 pixels.  1200 frames  each frame a picture of course

I agree with John. It's normal. But if you said that the movie brush turn into cell with plain color, I guess it because your Brush Source or Brush Type Setting. It could be the procedure when you created the movie brush. Is it kind of aplha  channels movie brush ?

it is not an alpha channels movie brush.

and when I load the movie brush I can not see the little thumbnail in th e bottom of studio artist. (with other movie brushes you can see the thumbnail) with mine appears black. any clue?

John . any idea why my movie brush thumbnail is black ?

Usually a black source image or brush thumbnail indicates that the alpha channel for the image or movie is set to full off. Or the image is full black.

my movie file is not black. when I play it shows a fast slideshow of individual images.

how can I know if my movie file have an alpha channel set to full off?

If you load it as a source movie in studio artist and it shows up black in the source preview, then it probably has an embedded alpha channel set to full off. You could erase the canvas to the source and look at the rgb contents in the canvas. Or erase the canvas to source alpha if you wanted to look at just the alpha channel.

You can also use Quicktime Player 7 app to look at how the video tracks in the movie are set up in the info dialogs.

What compression codec are you using?

Movie brushes can potentially take up a huge amount of memory if pre-loaded into memory. So, if SA feels it will be too big, it automatically switches it to disk draw. So that's the message you saw. It's totally normal behavior.

but when I apply the preset , the cells do not show the frames from the movie brush. just draw the cells in plain color. (solid color)

this is happening. no luck so far

Attachments:

RSS

Latest Activity

Danny Ceunen commented on Bernard Bunner's photo
Thumbnail

Graffiti style

"Nice piece Bernard"
1 hour ago
Bernard Bunner posted a photo
yesterday
David Buckle posted a photo
yesterday
Danny Ceunen posted a photo
Sunday
mark g commented on mark g's photo
Thumbnail

WHITECROW/

"Not necessarily Paul..iPad ..android phone .. whatever..it’s good fun And thank you Francis"
Sunday
Jean Detheux posted a video

Fantasia nº 6 from Jean Detheux on Vimeo.

Fantasia nº 6

(English follows) Voici la cinquième des 12 fantaisies pour flûte seule composées par Georg Philipp Telemann, la Fantaisie en ré mineur (dolce-allegro-spirituoso)5 La flûtiste est Maria de Martini, une magnifique musicienne avec qui j’ai le…
Sunday
MAX posted photos
Saturday
Francis Stellitano commented on Danny Ceunen's photo
Thumbnail

Moving in the wind

"I like it."
Saturday

© 2017   Created by Synthetik Software.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service